На 96-годишна възраст умря последната принцеса на Хавайските острови Абигейл Кавананакоа, оставяйки цели

...
На 96-годишна възраст умря последната принцеса на Хавайските острови Абигейл Кавананакоа, оставяйки цели
Коментари Харесай

Почина последната принцеса на Хаваите Абигейл Кавананакоа

На 96-годишна възраст умря последната принцеса на Хавайските острови Абигейл Кавананакоа, оставяйки цели 215 милиона $ завещание.

Абигейл Киноики Кекаулике Каванонакоа умря в неделя в дома си в Хонолулу.. Нейното положение се прави оценка на 215 млн. $, заяви

At age 96, Hawaiian royal heiress Princess Abigail Kawananakoa died Sunday.

Kawananakoa held no formal title but was a living reminder of Hawaii’s monarchy and a symbol of Hawaiian national identity.

This image shows her in court sitting next to her wife, Veronica Gail Worth.
— Dillon Ancheta (@DillonAncheta)
Родът на починалата кралска персона включва кралското семейство, което в миналото е управлявало островите, и ирландски предприемач, който става един от най-големите притежатели на земя на Хаваите.

Абигейл ще бъде запомнена с любовта си към Хавайските острови и техния народ - се споделя в изказването на 69-годишната ѝ съпруга - и ще ми липсва с цялото си сърце. 

Смъртта ѝ беше оповестена публично в понеделник сутринта пред двореца " Йолани " - единствената кралска резиденция в Америка, в която е живяла хавайската монархия, само че в този момент служи най-вече като музей. 

Джеймс Кембъл, нейният прародител, е ирландски предприемач, натрупал благосъстоянието си като притежател на захарни плантации и един от най-големите земевладелци на Хаваите.

Hawaii's 'last princess' dies aged 96 with her wife by her side
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Той се е оженил за Абигейл Куайхелани Маипинепин Брайт. Дъщеря им, Абигейл Уахиика`Ахуу`ула Кембъл, се омъжва за принц Дейвид Кавананакоа, който е разгласен за престолонаследник.

След гибелта на принца вдовицата му осиновява внучето им, дребната Абигейл, което ускорява претенциите ѝ за купата принцеса. В изявление за списание " Хонолулу " през 2021 година тя признава, че в случай че монархията беше оживяла, братовчед ѝ Едуард Каванонакоа щеше да е наследникът, а не тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР